Shop
Hot
Pasta med morotspesto
Så god pesto som görs på rostade morötter, solrosfrön, ost, vitlök, olja och basilika. Perfekt vardagsmiddag. Recept av Liselotte Forslin
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur: 200º
4 portioner
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg morötterna på en plåt, ringla över 1 msk olja och strö på salt och peppar.
- Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Rosta solrosfröna i torr panna på medelvärme tills de är gyllene. Låt svalna.
- Mixa morötter, solrosfrön, ost, vitlök och 1 dl olja i matberedare eller med stavmixer. Späd med vatten till krämig konsistens.
- Mixa i ½ kruka basilika och smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Vänd ihop pastan med peston och 1–2 dl pastavatten. Servera med basilika och bladspenat.
-
- 300 g morötter, skivade
- 1 msk olivolja
- flingsalt och grovmalen svartpeppar
- 1 dl solrosfrön
- 2 dl riven lagrad ost, t ex prästost
- 1 vitlöksklyfta, skivad
- 1 dl olivolja
- 0.5 dl vatten
- 1 kruka basilika
- 500 g pasta, t ex gemelli
- 1 dl vatten, från pastakoket
- 70 g bladspenat