Shop
Hot
Kycklinggratäng
Supergod och krämig kycklinggratäng med ris, perfekt middag. Krämig och med smak av soltorkade tomater. Det går utmärkt att byta ut kycklingen mot exempelvis quornfilé för ett vegetariskt alternativ.
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur: 200º
4 portioner
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra kycklingfiléerna runtom. Stek dem i smör ca 1 min per sida.
Lägg i en ugnsform. Rör ihop crème fraiche, grädde, vitlök, tomater, fond, salt och peppar.
Häll såsen i formen och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt och gratängen har fin färg, ca 25 min.
Garnera med basilikablad och servera med ris, potatis eller pasta.
Ingredienser
600 g kycklingfilé
salt och svartpeppar
smör, till stekning
2 dl crème fraiche
1.5 dl grädde
1 vitlöksklyfta, riven
1 dl soltorkade tomater, strimlade
1 msk kycklingfond
0.5 tsk salt
0.5 tsk grovmalen svartpeppar
2 dl riven ost
Till servering
Ris